Om mig

 

OM MIG: Allan Kierulff - Naturfotograf

 

Efter en vandretur på Inkastierne i Peru (2008) blev jeg grebet af fotografering, som nu er min store og altoverskyggende ”passion”. Efterfølgende er jeg rejst meget rundt i verdenen, på jagt efter de gode og for mig interessante billeder. Det har været i jeep, båd, tog og ofte” hårde” turer til fods – alle med fantastiske indtryk og oplevelser.

 

For mig er det naturen med særlig vægt på fuglene, der kalder. Men især landskab-billeder kalder på min ”skaber-trang”, og ikke at forglemme, mine natlige ture med stativ og kamera

over skulderen (iblandet et besøg på et af Københavns

mange kaffesteder), giver mig stor glæde.

 

Der findes især to forskellige typer af fotografer, dem der tager billedet for at gengive det så realistisk og oprigtigt som muligt, og dem der ser billedet på en mere kunstnerisk måde, som vil gengive billedet, og vise det så smukt som det kan lade sig gøre.

 

Jeg henhører til den sidste gruppe, fordi det der betyder meget

for mig, er at skabe et så smukt billede, som mine evner i billedbehandlingens kunst, tillader mig at fremtrylle.

 

Jeg arbejder i billedets små områder, ved at se ”PÅ LYSET” i billedet, hvor falder det, skal det forstærkes, skal det svækkes, hvor kan det falde og lægges ind, så ensartede flader nuanceres for at give dybde og dynamik til billedet – for ensartede flader gør det kedeligt og fladt. Skal skygger gøre dybere eller tilføres, skal de lysnes – forestillingsevne og ideer er vigtige.

 

Bearbejdning af landskabsbilleder er for mig som ”filosofi”, jeg tænker egentlig ikke så meget på billedet som en fotograf (når det er taget), men nok nærmere som en maler, når jeg arbejder i det tagne billede.

 

For mig gælder det om først at finde motivet, og så i billedbehandlingen gøre det så smukt, som det på det gunstigste tidspunkt kan, eller i mine tanker kunne se ud.

 

 

“DUE MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY

take a “snapshot” and make it great

 

Sætningen får mig til at tænke - hvorfor er jeg fotograf? hvorfor er det min store passion?

 

Svaret er: at det er fordi jeg brænder for at synliggøre det jeg ser. Følelsen af at skabe noget, at skabe et billede der vækker følelser, at skabe et billede der bringer tanker, eller måske - et billede der kan føre os ind i en ”anden verden”.

 

Et evigt minde om det forgangne – jeg så.